Directie GGD regio Utrecht

Het directieteam bestaat uit twee directeuren en de Directeur Publieke Gezondheid (DPG). Het directieteam geeft sturing aan en is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie van GGDrU. Een organisatie waar bijna 800 mensen werken, verdeeld over 55 locaties in de regio.

Op de foto v.l.n.r. Job Zwaal, directeur; Nicolette Rigter, DPG; Carola Koper, directeur

Carola: Ik span me graag in voor gezonde inwoners en een gezonde leefomgeving en vind het fantastisch dat ik dat ook nog in mijn eigen regio mag doen. Ik ben er van overtuigd dat preventieve interventies dichtbij inwoners en gezinnen hiervoor een goed middel zijn. GGDrU heeft daarin – als een spin in het web tussen vele samenwerkingspartijen – een prachtige sleutelpositie.

Job: Met de voeten in de klei. Met het hoofd bij de actuele kennis. En met het hart bij een samenleving waar iedereen zoveel mogelijk gelijke kansen krijgt voor een gezond en gelukkig leven. Tekentafel, uitvoer en bevlogenheid; deze combinatie maakt ons in mijn ogen zo waardevol als partner in het publieke domein.

Nicolette: Vanuit de invalshoek ‘gezondheid’ werken aan versterken van kansengelijkheid, dat is wat ik belangrijk vind. Daarom werk ik bij en voor GGDrU. Focus op kwetsbare groepen, samenwerkend met onze professionals. En met organisaties als de politie, Veilig Thuis, partijen in de zorg, en natuurlijk onze opdrachtgevers; de gemeenten in onze regio.

Organogram directie GGDrU