Directie GGD regio Utrecht

Het directieteam bestaat uit twee directeuren en de Directeur Publieke Gezondheid (DPG). Het directieteam geeft sturing aan en is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de organisatie van GGDrU. Een organisatie waar bijna 800 mensen werken, verdeeld over 55 locaties in de regio.

Het directieteam van GGD regio Utrecht. Van links naar rechts: Carola Koper, Marc Sprenger, Job Zwaal
Van links naar rechts: Carola Koper, Marc Sprenger, Job Zwaal

Carola: Ik span me graag in voor gezonde inwoners en een gezonde leefomgeving en vind het fantastisch dat ik dat ook nog in mijn eigen regio mag doen. Ik ben er van overtuigd dat preventieve interventies dichtbij inwoners en gezinnen hiervoor een goed middel zijn. GGDrU heeft daarin – als een spin in het web tussen vele samenwerkingspartijen – een prachtige sleutelpositie.

Job: Met de voeten in de klei. Met het hoofd bij de actuele kennis. En met het hart bij een samenleving waar iedereen zoveel mogelijk gelijke kansen krijgt voor een gezond en gelukkig leven. Tekentafel, uitvoer en bevlogenheid; deze combinatie maakt ons in mijn ogen zo waardevol als partner in het publieke domein.

Marc: Ik ben trots om te mogen bijdragen aan de ambities van GGD regio Utrecht. Voor alle 1,4 miljoen inwoners van een mooie en diverse regio die -letterlijk en figuurlijk- midden in de maatschappij staat. GGDrU staat dicht bij de mensen en ziet naast de welvarende delen ook de rafelranden van de maatschappij. Ik wil de gezondheidsverschillen aan de onderkant verkleinen. Dat vind ik een belangrijke uitdaging waarmee ik aan de slag ga, samen met de medewerkers van de GGD, de 26 Utrechtse gemeenten en alle kennis- en samenwerkingspartners!