Kennisateliers

GGD regio Utrecht organiseert samen met ketenpartners een paar keer per jaar kennisateliers over actuele onderwerpen op het gebied van gezondheid. Tijdens deze kennisateliers delen verschillende partijen kennis en ervaringen vanuit praktijk, beleid en de wetenschap over uiteenlopende thema’s, zoals kansrijke start, (de aanpak van) dementie en hittestress. Ook laten we waar mogelijk ervaringsdeskundigen hun verhaal doen.

Hoe verloopt een kennisatelier en wat is het doel?

Tijdens een kennisatelier gaan we het gesprek aan over één centraal thema. We ontmoeten elkaar op locatie en bespreken gezondheidsthema’s door middel van interactieve workshops, lezingen en bijvoorbeeld speeddates. Op die manier versterken we de professionele samenwerking en netwerken tussen de GGD en ketenpartners zoals gemeenten, om tot een integrale aanpak te komen en onze kennis en kunde te delen.

Voor wie zijn de kennisateliers bedoeld?

Het kennisatelier is voor iedereen die beroepsmatig zorg draagt voor, of beleid maakt voor de verschillende doelgroepen waarvoor GGD regio werkt, zoals ouderen, jongeren, aanstaande gezinnen en chronisch zieken. Het thema bepaalt voor welke professionals het kennisatelier interessant is.

Aanmelden en agenda kennisatelier ‘Chillen of Drillen’ – versterken mentale gezondheid jeugd 12-25 jaar

Werk je met jongeren in het onderwijs of ben je betrokken bij advisering, beleid of behandeling van problemen met mentale gezondheid van jongeren tussen de 12 en 25 jaar? Wil je meer weten over de ontwikkelingen, uitdagingen en oplossingen voor deze leeftijdsgroep? Kom dan naar het kennisatelier Chillen of Drillen van GGD regio Utrecht op maandag 7 oktober 2024! We organiseren meerdere workshops over onder andere:

We nemen ook de huidige maatschappelijke normen en waarden over presteren en excelleren, gecombineerd met het huidige onderwijssysteem, onder de loep.

Het belooft een inspirerende bijeenkomst te worden met praktijkvoorbeelden, interactieve workshops en nieuwe mogelijkheden om samenwerkingen te versterken. Een uitgelezen kans om te netwerken met collega’s uit zowel het onderwijs, jeugdprofessionals, beleid en onderzoek!

Datum: maandag 7 oktober 2024
Tijd: 15.00-17.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur)
Locatie: GGD regio Utrecht, De Dreef 5, Zeist

Eerdere kennisateliers

Privacyverklaring GGD regio Utrecht

Ideeën of vragen?

Heb je ideeën of thema’s die je graag terugziet in één van de kennisateliers? Of wil je meer weten over de bijeenkomsten? Neem gerust contact met ons op:

s.huizinga@ggdru.nl