Kennisateliers

GGD regio Utrecht organiseert samen met ketenpartners een paar keer per jaar kennisateliers over actuele onderwerpen op het gebied van gezondheid. Tijdens deze kennisateliers delen verschillende partijen kennis en ervaringen vanuit praktijk, beleid en de wetenschap over uiteenlopende thema’s, zoals kansrijke start, (de aanpak van) dementie en hittestress. Ook laten we waar mogelijk ervaringsdeskundigen hun verhaal doen.

Hoe verloopt een kennisatelier en wat is het doel?

Tijdens een kennisatelier gaan we het gesprek aan over één centraal thema. We ontmoeten elkaar op locatie en bespreken gezondheidsthema’s door middel van interactieve workshops, lezingen en bijvoorbeeld speeddates. Op die manier versterken we de professionele samenwerking en netwerken tussen de GGD en ketenpartners zoals gemeenten, om tot een integrale aanpak te komen en onze kennis en kunde te delen.

Voor wie zijn de kennisateliers bedoeld?

Het kennisatelier is voor iedereen die beroepsmatig zorg draagt voor, of beleid maakt voor de verschillende doelgroepen waarvoor GGD regio werkt, zoals ouderen, jongeren, aanstaande gezinnen en chronisch zieken. Het thema bepaalt voor welke professionals het kennisatelier interessant is.

Aanmelden en agenda kennisatelier Kind naar Gezonder Gewicht

Werk je of ga jij werken met de ketenaanpak Kind naar Gezonder Gewicht? En wil je weten hoe dit in de praktijk gaat en welke interventies je kunt benutten? Kom dan naar het kennisatelier Kind naar Gezonder Gewicht van GGD regio Utrecht.

Welke factoren spelen een rol in de integrale aanpak van overgewicht bij kinderen? En hoe kunnen die geïmplementeerd worden? Dr. Leandra Koetsier (VU Amsterdam, JOGG), vertelt hier meer over. Esther van der Laan (gemeente Amersfoort) vertelt meer over het perspectief van de gemeente in beleid voor Kind naar Gezonder Gewicht. Nelleke de Vos en Lotte Veul (GGD regio Utrecht) presenteren cijfers gebaseerd op onderzoek, lessons learned van het project in Amersfoort en het perspectief op de praktijk.

Het wordt een inspirerend kennisatelier met praktijkvoorbeelden, interactieve workshops en nieuwe kansen om de samenwerking te versterken. Ook ontmoet je collega’s uit het medisch en sociaal domein om mee te netwerken. Meld je aan via onderstaand formulier.

Datum: maandag 10 juni 2024

Tijd: 15.30-17.30 uur (inloop vanaf 15.00 uur)

Locatie: GGD regio Utrecht, De Dreef 5, Zeist

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Eerdere kennisateliers

Privacyverklaring GGD regio Utrecht

Ideeën of vragen?

Heb je ideeën of thema’s die je graag terugziet in één van de kennisateliers? Of wil je meer weten over de bijeenkomsten? Neem gerust contact met ons op:

s.huizinga@ggdru.nl