Wat doet de Jeugdgezondheidszorg?

De Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van GGD regio Utrecht staat voor alle opvoeders, kinderen en jongeren klaar. Voor alle vragen of zorgen kun je bij ons terecht. Dit kan over van alles gaan: lichamelijke gezondheid, mentale gezondheid, opvoeding of het opgroeien van je kind. We bieden deze hulp vanaf de zwangerschap tot je kind 18 jaar is. Ook helpen we scholen en kinderopvangcentra om kinderen gezond en veilig te laten opgroeien.  

Tijdens de zwangerschap start het contact met de JGZ. Dit kan beginnen met een huisbezoek tijdens je zwangerschap (prenataal huisbezoek). Ook kun je vanaf de 22e week in je zwangerschap een kinkhoestvaccinatie halen.

In de eerste week na de bevalling krijgt je baby een hielprik- en gehoorscreening; er komt een verpleegkundige (screener) bij je thuis om deze screeningen te doen. Is je baby opgenomen in het ziekenhuis? Dan worden de screeningen daar gedaan; wordt de gehoortest daar niet gedaan? Dan doet de screener dit als je baby thuis is.
Daarna word je op verschillende momenten uitgenodigd om langs te komen op het consultatiebureau.
Geen kind/gezin is hetzelfde en niet iedereen heeft hetzelfde nodig. Daarom kijken wij graag samen waar behoefte aan is.

Je kunt ook altijd telefonisch contact opnemen. Op deze pagina vind je ook een mogelijkheid om te chatten met ons.

Meer informatie