Gezond leven

Voor de één betekent gezond leven ‘sportief zijn’. Wekelijks joggen of op de fiets naar het werk. Een ander let extra op voeding: veel groenten en fruit, weinig suiker en vet.

Versterk je gezondheid

Een gezonde leefstijl is belangrijk! Met een gezonde leefstijl versterken we ons immuunsysteem en wapenen we ons tegen virussen en ziektes. Een gezonde leefstijl bestaat uit je voedings-, beweeg- , ontspan- en slaappatroon en je mentale kracht. We zetten een aantal tips om je immuunsysteem te versterken op een rij. Versterk je gezondheid en bescherm je tegen virussen. Lees wat je kunt doen om fit en gezond te blijven!

Iemand drinkt water uit een GGDrU-fles

Stress

Stress is op zichzelf niet verkeerd: het kan je aanzetten tot actie, maakt je scherp en helpt je om goed te presteren. Maar, wanneer stress vaak of chronisch aanwezig is, kan het zowel je geestelijke, lichamelijke en maatschappelijke gezondheid verminderen.

Armoede, schulden of een gebrek aan perspectief kunnen een oorzaak zijn van langdurige stress. Dit kan weer leiden tot ergere problemen, sociale uitsluiting en daarmee chronische/toxische stress. Het verminderen van stress en tegelijkertijd aanpakken van onderliggende problemen kan de zorg voor mensen met chronische stress verbeteren. Je kunt contact zoeken met je huisarts, het sociaal team van je gemeente of een organisatie als Pharos of Humanitas om je hierbij te helpen.

Wanneer voel je je fit en ‘lekker in je vel’?

Lees de informatie over alcohol, roken, mondgezondheid en gezond eten en bewegen. Je vindt hier ook informatie over valpreventie.