Bijeenkomsten

Leren, groeien en bloeien

Samen met onze inwoners en partners zijn we op reis, waarbij we leren en groeien, steeds aangepast aan de behoeften van onze inwoners. We staan klaar om onze kennis en ons advies in te zetten voor een veilige en gezonde toekomst, waarin elke gemeente en elke inwoner kan floreren. Dit doen we onder andere door kennisateliers te organiseren.
Op deze pagina lees je meer over de kennisateliers en aanmelden.

GGD regio Utrecht organiseert samen met ketenpartners een paar keer per jaar bijeenkomsten in de vorm van kennisateliers. De kennisateliers gaan over actuele onderwerpen op het gebied van gezondheid. Tijdens deze kennisateliers delen verschillende partijen kennis en ervaringen vanuit praktijk, beleid en de wetenschap over uiteenlopende thema’s, zoals Kansrijke Start, (de aanpak van) dementie en hittestress. Ook laten we waar mogelijk ervaringsdeskundigen hun verhaal doen.

Hoe verloopt een kennisatelier en wat is het doel?

Tijdens een kennisatelier gaan we het gesprek aan over één centraal thema. We ontmoeten elkaar op locatie en bespreken gezondheidsthema’s door middel van interactieve workshops, lezingen en bijvoorbeeld speeddates. Op die manier versterken we de professionele samenwerking en netwerken tussen de GGD en ketenpartners zoals gemeenten, om tot een integrale aanpak te komen en onze kennis en kunde te delen.

Voor wie zijn de kennisateliers bedoeld?

De kennisateliers van GGD regio Utrecht zijn er voor iedereen die beroepsmatig zorg draagt voor, of beleid maakt voor de verschillende doelgroepen waarvoor GGD regio Utrecht werkt, zoals ouderen, jongeren, aanstaande gezinnen en chronisch zieken. Het thema bepaalt voor welke professionals het kennisatelier interessant is.

Geplande bijeenkomsten

Kennisatelier ‘Bouwen aan gemeenschappen’ 19 juni 2025

Van ontmoeting naar verbinding in de wijk.

We delen tijdens het kennisatelier inzichten die deels gebaseerd zijn op twee ZonMw-projecten binnen het programma Gezonde Leefomgeving Integrale Aanpak: Ontmoeting in de wijk en Bouwen aan een gezonde gemeenschap

Anton Boonen, lector duurzame gemeenschappen bij Hogeschool Utrecht, neemt ons mee in hoe het opbouwen en versterken van duurzame gemeenschappen kan helpen bij het verminderen van groeiende sociale ongelijkheid.  

We organiseren daarnaast meerdere workshops over onder andere:  

  • het creëren van een gemeenschappelijk kader: hoe zien bewoners een gezonde leefomgeving voor zich in een wijk die in ontwikkeling is en hoe kun je hier zelf mee aan de slag? 
  • ruimtelijke toekomstperspectieven voor een inclusievere samenleving: iedereen heeft recht op een gezonde en sociale buurt. 
  • best practices: samen in gesprek over goede voorbeelden. Hoe kun je bouwen aan gemeenschappen binnen jouw werkveld?  

Het wordt een inspirerende bijeenkomst met praktijkvoorbeelden, interactieve workshops en nieuwe mogelijkheden om samenwerkingen te versterken! 

We zien je graag op donderdag 19 juni! 

  • Tijd: 13.30-17.00 uur (inloop vanaf 13.00 uur) 
  • Voor wie: gemeente-ambtenaren (sociaal en fysiek domein), wethouders, wijkmanagers, GGD’en, professionals en bewoners uit de wijk, onderwijsinstellingen 
  • Locatie: Hotel Theater Figi, Zeist

Interesse in toekomstige kennisateliers

Heb je interesse in toekomstige kennisateliers van GGD regio Utrecht? Laat je mailadres hieronder achter.

Afgelopen bijeenkomsten

Contact met team Onderzoek?

Heb je zelf een idee voor een bijeenkomst? Neem contact op met Carolien Plevier.

Mail Carolien Plevier