12-18 klas 3 en 4 bovenbouw

Het gezondheidsonderzoek ‘Gezond Leven? Check ’t even!’

Informatie voor de jongere

Het  gezondheidsonderzoek bestaat uit twee delen:

  1. het  invullen van de digitale vragenlijst
  2. een gesprek met de jeugdverpleegkundige of jeugdarts.

De digitale vragenlijst

Binnenkort ga je in de klas de digitale vragenlijst ‘JouwGGDCheck’ invullen. Voor het invullen van deze  vragenlijst heb je een persoonlijke inlogcode nodig.
Deze wordt in de klas aan je uitgedeeld, meestal door je mentor. Nadat je bent ingelogd, maak je zelf een account aan met je eigen e-mailadres.
In de vragenlijst komen onderwerpen aan bod als: gezondheid, gevoelens, leefgewoonten, school en vrije tijd.
Direct na het invullen van de vragenlijst krijg je persoonlijke tips en adviezen die passen bij jouw antwoorden.
Je kunt dan informatie lezen en doorklikken naar betrouwbare websites. Na het afronden van de vragenlijst kun je deze informatie nog 6 maanden inzien, door in te loggen met jouw e-mailadres en wachtwoord. Wil je nog meer weten over het onderzoek?
Kijk dan op onze website: www.ggdru.nl/12-18

Het gesprek bovenbouw klas 3 en 4

Als je vragen hebt ingevuld, als er bijzonderheden zijn of als wij vragen hebben aan jou word je uitgenodigd voor een gesprek bij de jeugdverpleegkundige of jeugdarts. Tijdens dit gesprek is er vooral ruimte voor onderwerpen waar jij het over wilt hebben. Daarnaast komen je gezondheid, school, thuis en vrije tijd aan bod.

Privacy

De GGD gaat vertrouwelijk om met alles wat je invult en bespreekt. De antwoorden van jouw vragenlijst zijn alleen in te zien door jou en de jeugdverpleegkundige en de jeugdarts van jouw school. Zij hebben beroepsgeheim. Dit betekent dat zij niets mogen delen met anderen zonder dat jij dat weet. De informatie die je geeft, is onderdeel van jouw medisch dossier. Meer informatie over privacy staat op onze website.

Informatie voor ouder(s)/verzorger(s)

Jongeren worden zelfstandiger en hebben soms vragen over hun gezondheid, gevoelens, leefgewoonten, school en vrije tijd. De meeste vragen stellen ze aan vrienden of aan ouders. Soms willen ze de vraag eerst aan iemand anders stellen. Wij geven ze in dit gezondheidsonderzoek die mogelijkheid middels het invullen van de  digitale vragenlijst.

Gesprek

Het doel van het gesprek is om samen met jongeren te kijken hoe het op dit moment gaat op school, thuis en in de vrije tijd. Wij luisteren, denken mee en kunnen vragen over gezondheid, ontwikkeling en leefstijl beantwoorden. Bij zorgen kijken we samen wat we hiermee kunnen doen. Als er bijzonderheden uit het gesprek naar voren komen, nemen wij contact met ouder(s)/verzorger(s) op. Dit gebeurt alleen als de jongere hier toestemming voor heeft gegeven.

Privacy

We gaan vertrouwelijk om met alle informatie die wij krijgen. Alle informatie valt onder het medisch beroepsgeheim en bewaren we in het medisch dossier. Dit dossier is alleen in te zien door de jeugdverpleegkundige en de jeugdarts. Meer informatie over privacy staat op onze website.

Meer informatie

Meer weten over het gezondheidsonderzoek? Kijk dan op onze website https://ggdru.nl/thema/mijnkind/12-tot-18-jaar/