Jong Leren Eten

Het programma Jong Leren Eten (JLE) heeft de ambitie om zoveel mogelijk kinderen en jongeren (0-18) voedselvaardig te maken. Centraal staat hierbij ervaringsgericht leren. Met als uiteindelijk doel dat kinderen en jongeren leren om gezonde én duurzame keuzes te maken.

Het programma Jong Leren Eten startte in 2017 en is een initiatief van het ministerie van LNV en wordt uitgevoerd in afstemming met het ministerie van VWS.

Wat doet Jong Leren Eten?

Jong Leren Eten brengt kinderen en jongeren structureel in aanraking met kennis en activiteiten over voeding en duurzaamheid. Denk hierbij aan activiteiten zoals moestuinieren, kooklessen en boerderijeducatie. Benieuwd naar het aanbod van Jong Leren Eten in de regio Utrecht? Op Jonglereneten.nl vind je meer informatie zoals het aanbod van moestuincoaches en lesmaterialen voedselverspilling. Klik hier om direct naar het educatie-aanbod per gemeente in de regio Utrecht te gaan.

Makelaars Jong Leren Eten Utrecht

In alle provincies heeft het programma Jong Leren Eten lokale contactpersonen (makelaars). Per provincie werken een makelaar vanuit het gezondheidsdomein en een makelaar vanuit het duurzaamheidsdomein met elkaar samen. Zij fungeren als aanjager, stimulator en wegwijzer in de vele bestaande ondersteuningsmogelijkheden en aanbod. Voor vragen over het programma Jong Leren Eten in de regio Utrecht kun je contact opnemen met Emy Sloot, makelaar vanuit het Gezondheidsdomein. Via telefoon: 06-382 136 85 of e-mail: esloot@ggdru.nl.