16 mei 2023

Reisplannen? Denk op tijd aan je vaccinatie

Ben je van plan om binnenkort een (verre) reis te maken? Check dan of je een vaccinatie nodig hebt voor je reisbestemming en maak op tijd een afspraak.

Hier foto plaatsen

Druk bij reisvaccinaties

Er zijn weer meer mensen die een verre reis boeken. Hierdoor is het druk bij de GGD en lopen de spreekuren snel vol. De reizigersspreekuren in Utrecht en Amersfoort zijn de komende weken al volgeboekt. Maak online je afspraak, dan zie je gelijk wanneer er plek is.

GGDrU doet er alles aan om klanten te helpen, maar dat lukt niet altijd. Kun je bij GGDrU niet meer op tijd terecht, kijk dan of je bij een van de andere gecertificeerde aanbieders van vaccinaties een afspraak kan maken.

Maak op tijd een afspraak

De vaccinaties werken langdurig, je kunt dus ruim voor je reis een afspraak maken. Soms heb je voor een vaccin meer dan één prik nodig en moet daar voor een goede bescherming een maand of langer tussen zitten. Het is belangrijk om de aanbevolen vaccinaties te halen voor jouw vakantieland. Zo bescherm je jezelf tegen infectieziekten. Maak daarom, zodra je je reis hebt geboekt of plannen hebt, zo snel mogelijk een afspraak.