14 september 2023

Doe mee met Stoptober 2023

Vrijdag 1 september 2023 was de aftrap van de 10e editie van Stoptober! De landelijke actie waarin rokers in Nederland worden opgeroepen om vanaf 1 oktober samen 28 dagen te stoppen met roken. Doe jij ook mee met Stoptober?

Stoppen met roken kan lastig zijn. Maar door een landelijk stopmoment in te lassen, staan stoppers er niet alleen voor. Wist je dat je na 28 dagen niet roken vijf keer meer kans hebt om blijvend te stoppen? Uit onderzoek weten we dat 70% van alle Stoptober-deelnemers het volhoudt om 28 dagen niet te roken. Bijna de helft van de deelnemers is drie maanden later nog steeds gestopt. En een kwart is na een jaar nog steeds helemaal rookvrij.

De afgelopen jaren deden in totaal al meer dan 450.000 mensen mee. Dit jaar wordt de 500.000ste stopper verwelkomd! Ook nu weer geven bekende Nederlanders het goede voorbeeld. Dit jaar zijn dat mediapersoonlijkheid Maxime Meiland, schrijver Herman Brusselmans en voormalig First-Dates-maître Sergio Vyent.

Stoptober in de regio Utrecht

Naast de landelijke initiatieven brengt GGD regio Utrecht Stoptober ook onder de aandacht. Zo kunnen gemeenten en voedselbanken van onze regio allerlei informatiematerialen bestellen. Ook kunnen zij de Stoptoberbal lenen om lokaal extra aandacht te vragen voor Stoptober. Daarnaast is op 26 september de Stoptoberbus ‘s ochtends aanwezig op het Stationsplein in Amersfoort.

Aftrap stoptober met ambassadeurs Sergio Vyent, Maxime Meiland en Herman Brusselmans die de oranje Stoptoberbal omhoog houden.
Nederland, Amsterdam, 1 september 2023.
Aftrap stoptober met ambassadeurs Sergio Vyent, Maxime Meiland en Herman Brusselmans.

Meedoen met Stoptober?

Doe mee en meld je aan via www.stoptober.nl of download de Stoptober app. De Stoptober App is vanaf 21 september gratis beschikbaar voor iOS en Android. Deelnemers kunnen gebruik maken van alle steun die Stoptober te bieden heeft. De 28 dagen niet roken-reis start op 1 oktober.

Win kaartjes voor de Stop Show

Wil jij ook stoppen met roken en kun je daarbij wel wat extra steun gebruiken? We verloten 4 kaarten (twee setjes van 2 kaartjes) voor de Stop Show op 30 september van 16.30 – 18.30 uur in het Olympisch Stadion in Amsterdam. Het is een informatieve en spetterende show! Neem plaats op de eretribune, hoor de verhalen van onze ambassadeurs, krijg tips van onze experts, rook samen met alle andere stoppers je laatste sigaret op de middenstip en geniet aansluitend van een mini-concert van Gerard Joling. Wil jij erbij zijn? Stuur een mail naar communicatie@ggdru.nl en laat weten waarom en met wie jij er graag bij wilt zijn. De twee inzenders met de origineelste stopreden winnen de kaartjes. Woensdag 20 september worden de winnaars via e-mail bekendgemaakt.

Initiatiefnemers

Stoptoberis een initiatief van KWF Kankerbestrijding, het Longfonds, de Hartstichting, GGD GHOR Nederland, Gezondheidsfondsen voor Rookvrij en het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

Meer informatie