10 mei 2023

DPG Nicolette Rigter kondigt aan te stoppen

Na meer dan 40 jaar in overheidsdienst te hebben gewerkt heeft Nicolette Rigter aangekondigd te stoppen als DPG bij GGD regio Utrecht (GGDrU). Ze blijft haar taken vervullen totdat er een geschikte opvolger is gevonden.

Het bestuur van GGDrU betreurt het vertrek van Nicolette Rigter, maar is trots op haar betrokken, verbindende en toch ook onafhankelijke staat van dienst voor de publieke gezondheidszorg in het algemeen en voor GGDrU in het bijzonder. Na meerdere fusies heeft ze van GGDrU één sterke en stabiele organisatie gemaakt. Daarnaast heeft ze landelijk een belangrijke rol gespeeld in het coördineren van de bestrijding van de pandemie in coronatijd. Bovendien heeft ze ook buiten coronatijd zich lange tijd ingezet voor het bestuur van GGD GHOR NL en diverse landelijke portefeuilles behartigd; recentelijk de forensische geneeskunde waar zij nadrukkelijk aandacht heeft gevraagd voor structurele financiële middelen om de schaarste aan artsen binnen de forensische geneeskunde op te lossen en de kwaliteit te verbeteren. Haar kennis en kunde zal node worden gemist.

Het bestuur is gestart met de procedure voor opvolging. Nicolette Rigter zal pas stoppen als er een opvolger is gevonden.