8 september 2023

Waarschuwing voor smog en warmte

Tot en met zaterdag 9 september 2023 is er naar verwachting veel smog door ozon in Midden- en Zuid-Nederland. Mensen die gevoelig zijn voor smog kunnen beter binnen blijven en zware lichamelijke inspanning beperken. Dit advies geldt vooral in de namiddag en vroege avond. De lucht is dan het meest verontreinigd.

Hier foto plaatsen

Luchtwegklachten

Smog door ozon kan leiden tot een toename van luchtwegklachten. Denk aan hoesten en kortademigheid, verergering van astmaklachten en afname van de longfunctie. Ook kan irritatie aan ogen, neus en keel voorkomen. Mensen met luchtwegaandoeningen, kinderen en ouderen zijn vaker gevoelig voor smog. Heb je veel klachten, neem dan contact op met je huisarts. Meer weten? Lees meer over smog.

Warm weekend

Het wordt dit weekend ook behoorlijk warm, met temperaturen rond de 30 graden. Er is geen sprake van een hittegolf, maar het is goed om alert te zijn. Lees hoe je kans op gezondheidsklachten door hitte verkleint. Ga je zwemmen in het weekend? Lees hier onze tips. Na het weekend koelt het waarschijnlijk weer af.