Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Coronatest update 23 november

 

Het is razend druk. Het geduld wordt soms aardig op de proef gesteld. Wachten aan de telefoon, er online moeilijk doorkomen en wachtrijen op locatie. Lees nu het laatste nieuws over de testlocaties en wat de GGDRU daar doet in de update.

Soms lang wachten voor een test maar goed nieuws: u wordt geholpen

Het is razend druk bij de GGD-en op de testlocaties. Zo ook in de regio Utrecht. Het geduld van inwoners die een coronatest willen wordt soms aardig op de proef gesteld.  Wachten aan de telefoon, er online moeilijk doorkomen en eenmaal op locatie is het een beetje mazzel hebben. Als je geluk hebt loopt het lekker door, soms sluit je achteraan de rij.

Werden er 3 weken geleden nog 2.000 testen per dag afgenomen, op dit moment zijn het er 9.000 en landelijk meer dan 90.000. Het is niet gek in een snotterseizoen waar normaal gesproken ook veel verkoudheid en griep heerst. Heel fijn dat mensen de klachten herkennen als mogelijke coronasignalen en zich massaal laten testen.

De GGD regio Utrecht heeft een grote groep bemonsteraars die ingezet kunnen worden, maar direct inspelen op deze enorme toename blijft een grote uitdaging. Er worden nieuwe collega’s geworven en gelijk opgeleid. Het blijft aanpoten op de testlocaties, maar gelukkig zijn collega’s flexibel, positief ingesteld én ze zijn ondertussen wel wat gewend. Af en toe bezoeken minder positieve mensen de testlocaties. De frustratie rond het coronavirus is soms merkbaar, maar de dankbaarheid is ook vaak groot.

Bij GGDrU wordt hard gewerkt om iedereen zo snel mogelijk te helpen. In de regio zijn alle testlocaties ook zonder afspraak te bezoeken. Over het algemeen zijn de ochtenden op de testlocaties druk, later op de dag en zeker tegen het einde van de middag loopt het meestal soepel door. Foto’s van lange wachtrijen in de media schrikken misschien af maar kom vooral naar de teststraat, u wordt sowieso geholpen.

Opening locatie Leerdam bij vaste locaties

Vanaf donderdag aanstaande 25 november is de mobiele testlocatie aan het Meidoornplein 2 in Leerdam open. Van maandag tot en met zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur is het mogelijk om zonder afspraak een coronatest af te laten nemen.

Let op! Donderdag 25 november opent deze locatie om 10.00 uur in plaats van 9.00 uur.

Locatie Bilthoven

De testlocatie in Bilthoven staat bij het station, tegenover Emmaplein 14 en is op maandag, vrijdag en zaterdag aanwezig tussen 13.00 en 15.45 uur. Deze locatie is zonder afspraak te bezoeken voor een coronatest.

Testbus Vianen

De testbus in Vianen heeft een andere plek gekregen. Van maandag tot en met zaterdag wordt de bus neergezet aan de Westelijke Parallelweg 1. Dit is achter het zwembad. De bus is zonder afspraak te bezoeken van 8.00 – 15.45 uur.

Nieuwe locatie Doorn

Ook de bus in Doorn heeft een nieuwe locatie. Van maandag tot en met vrijdag staat de bus van 9.00 – 16.00 uur op het Raadhuisplein achter het Cultuurhuis. Ook hier wordt op vrije inloop, zonder afspraak getest.

Kanaleneiland

We benadrukken graag dat op de testlocatie Kanaleneiland beperkte vrije inloop is. Op maandag tot en met vrijdag kan er zonder afspraak getest worden tussen 19.30 en 20.30 uur. Mét afspraak is de locatie open van 18.00 – 20.30 uur.

Op de planning:

29 november opening Koploperstraat

Maandag 29 november opent de testlocatie aan de Koploperstraat haar deuren. Dit is een vaste locatie waar met en zonder afspraak getest kan worden. Van maandag tot en met zondag is de locatie open van 9.00 tot 17.00 uur waarbij het mogelijk is om zonder afspraak in te lopen tussen 9.00 en 16.45 uur.

Vaste testlocaties eerder open

Vanaf maandag 29 november gaan de vaste testlocaties Amersfoort, XL Testpaviljoen Utrecht, Veenendaal, Woerden, Woudenberg, Koploperstraat en Leerdam een uur eerder open. Tussen 8.00 en 17.00 uur zijn deze locaties dan geopend.

Testen op afspraak en vrije inloop

Op alle GGDrU testlocaties kunt u met en zonder afspraak terecht. Wilt u een afspraak maken, belt u dan 030-630 54 00.

 

Kijk voor het actuele overzicht van de testlocaties, adressen en de openingstijden op Coronatest | Teststraat | Testbus | testlocaties provincie Utrecht: GGD regio Utrecht (ggdru.nl)en volg ons voor het laatste nieuws op social media @ggdru.

 

Testen voor toegang of voor u op reis gaat

Wilt u testen voor toegang of testen voor uw reis? Dan kunt u niet bij de GGD terecht maar bij https://www.testenvoortoegang.nl/ en  http://testenvoorjereis.nl/

 

Vergeet niet uw identiteitsbewijs mee te nemen als u naar een testlocatie of vaccinatielocatie gaat. Het houden van 1,5 meter afstand is verplicht. Het dragen van een mondkapje is verplicht vanaf 13 jaar. 

Kijk voor het actuele overzicht van de openingstijden voor de testlocaties op www.ggdru.nl/testbeleid en voor de vaccinatielocaties op www.ggdru.nl/coronavaccinatie en volg ons op social media #ggdru. 

Wilt u GGDrU bellen en heeft u een vraag die kan wachten? Bel ons dan op in het weekend, dan is het rustig. Zo kunnen we iedereen sneller helpen. Wij zijn iedere dag bereikbaar van 8.00 tot 20.00u.

Ons webcare team is dagelijks bereikbaar tussen 09.00 uur en 17.00 uur #ggdru