Ga naar de inhoud Ga naar het zoeken Ga naar het footermenu 
Zoeken

Extra begeleiding voor inwoners met prikangst

 

Mensen met vaccinatieangst kunnen een speciale afspraak maken bij GGD regio Utrecht. Het bijzondere aan deze afspraak is dat een arts de inwoner met angst begeleidt. Vanaf de aankomst op de vaccinatielocatie tot en met het zetten van de prik is de arts aanwezig. Daarnaast mag er een begeleider mee naar binnen.

Op locatie Nieuwegein kan je 7 dagen per week terecht tot en met dinsdag 30 november. Vanaf 27 september iedere maandag, woensdag en zaterdag. Op vaccincatielocaties in Veenendaal en Woerden zijn iedere zaterdag artsen aanwezig om mensen  met prikangst te begeleiden. Zien we je snel?

Een afspraak inplannen kan via dit nummer: 030-630 54 00. Mocht degene die met extra begeleiding geprikt wordt het Janssen vaccin willen? Dan is dit mogelijk op de locatie Nieuwegein. Dit kan bij het maken van de afspraak aangegeven worden.

Filmpjes over de begeleiding op locatie

De inwoner kan ter voorbereiding een filmpje kijken van de locatie waar de vaccinatie plaatsvindt. Een arts, die zelf ook mensen met prikangst begeleidt, legt in het filmpje uit hoe het vaccineren precies in zijn werk gaat. Zo kan het prikmoment met meer vertrouwen tegemoet worden gezien. Aangekomen op de locatie meldt de inwoner zich bij de host voor de ‘extra begeleiding’. De begeleidende arts wordt opgeroepen en neemt degene die gevaccineerd wordt mee het hele proces door.

Extra begeleiding bij vaccinatieangst – Veenendaal https://youtu.be/BsfY_8wyO18
Extra begeleiding bij vaccinatieangst – Woerden https://youtu.be/_pPhji9dVX8
Extra begeleiding bij vaccinatieangst – Nieuwegein https://youtu.be/M32JZRcupas